رمضانسعادت

چگونه از رمضان استفاده بریم

مسلمان شکرالله سبحانه و تعالی را ادأ میکند که توفیق صحت و قید حیات به او داده شده، تا یک سال دیگر از مزایای رمضان بهره بَرَد.

در مقابل، هستند کسانی که با آمدن رمضان از ته ی دل چندان خوشبینی ندارند، و لحظه های زیبای رمضان را به بیهودگی و لهو سپری میکنند.

آنانی که از ایمان کامل برخوزدار نیستند، قبل از رسیدن رمضان شیطان در دل های شان اضطراب و ترس را جا میدهد و دل از گناهانی بر آن اخته اند، بر کنده نمیتوانند.

مسلمان، با نیتِ خالص وتصمیم قاطع روزه میگیرد و در مورداحکام ومسایل روزه معلومات کسب نموده، رمضان را با توبه ی صادقانه وجدیت تام، جهت محو گناهانش آغاز میکند و دروازه های گناه را با قفل، محکم می بندد.

رسول کریم صلی الله و علیه وسلم فرمودند:

﴿من صام رمضان ایمانا واحتسابا غفر له ماتقدم من ذنبه﴾ ﴿صحیحین﴾

هرکه رمضان را از روی ایمان و احتساب پاداش روزه گیرد گناهان گذشته‌اش آمرزیده می‌شود.

کسی که در قلبش ذره ای محبت به این ماه مبارک داشته باشد، تغییرات کلی در شیوه ی زندگی اش می آورد:
.
به ادای نمازهای پنجگانه باجماعت اهتمام میکند،

فضای آخرت محوری ویادمرگ راایجاد نموده، از بارگاه الله سبحانه و تعالی توفیق طاعت وعبادت را می طلبد.

با برنامه ریزی مناسب اوقات خود وخانواده اش را با اعمال نیک پُر نموده، ازلحظاتِ با برکت این ماه برای یادگیری مسایل ضروری دین به حد اکثر استفاده میبرد.

روزه دار، باگرسنگی و عطشِ روزه آنانی را به یاد می آورد که لقمه نانی در بساط برای خوردن ندارند، و ازفرصت سحری برای تزکیه ی نفس خویش با ادای نماز تهجد، تقوایش را تقویه میکند.

بساروزه داران ازشکننده های روزه دوری میکنند اماتوجهی به مبطلات آن ندارند اموری که پاداش روزه را از بین میبرد و طبق فرموده ی حضرت رسول کریم صلی الله و علیه و سلم چه بسا روزه دارانی که بهره ی شان از روزه تنها گرسنگی وتشنگی و ازنمارگذران که بهره ی شان بی خوابی است.

روزه دار، با آمدن ماه مبارک، می آموزد که چگونه سخاوتنمندی را پیشه کند.

چنانچه آمده است که، سخاوتِ پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم دررمضان بیشتر ازباد روان بود.

روزه دار، در این ماه به خیرات و صدقات توجه خاصی نموده، این امر را فرهنگ و عادتش میسازد.

الله سبحانه و تعالی میفرماید:

وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا٭ إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا ﴿انسان ۸-۹)

و غذای (خود) را با اینکه به آن علاقه (و نیاز) دارند، به «مسکین» و «یتیم» و «اسیر» می‌دهند! (و می‌گویند:) ما شما را بخاطر خدا اطعام می‌کنیم، و هیچ پاداش و سپاسی از شما نمی‌خواهیم!

صدقه دادن دراین ماه فضیلت خاص خودش را دارد، چنانچه پیامبر مهربان، صلی الله علیه وسلم میفرمایند:

﴿بهترین صدقه آن است که درماه رمضان داده شود.﴾

همچنان تلاوت، تدبر و تفکر در آیات قرآن کریم در رمضان از بهترینِ عبادات محسوب میشود، چون این ماه مبارکِ رمضان، ماه قران، و نزول قرآن کریم است،

دانلود رایگان اپلیکیشن مفلحون

لذا، بایستی تلاش بخرج دهیم تا درین ماه بیشتر قران را تلاوت کنیم، و از همه مهمتراینکه تدبر، تفکر، خشوع و ترتیل را حین تلاوت قرآن کریم فراموش نکنیم، و در معانی ومفاهیمِ آیات و الفاظ نفیسِ قرآن کریم غور و کنجکاوی کنیم تا روحِ تلاوت قرآن را کسب کنیم.

رمضان بهترین وقت ذکر، دعا واستغفاراست، ادای عمره ، واعتکاف به ویژه در دهه ی اخیرِ این ماه آسمانی سنتِ زیبا و مقبول حضرت رسول کریم صلی الله و علیه وسلم است.

در صحیحین آمده است:

عمره فی رمضان تعدل حجه (البخاری والمسلم)

عمره در ماه رمضان مساویست با یک حج.

سعی کنیم که در دهه ی اخیرِ رمضان برای طاعت وعبادت کمر همت ببندیم،به امید اینکه شب قدر راکه بهتر ازهزار ماه است دریابیم.

در دادنِ افطار به روزه داران از دیگران سبقت جوئیم، تا به همان اندازه اجری که وعده شده بدست آوریم.

رسول کریم صلی الله و علیه وسلم فرمودند:

مَنْ فَطَّرَ صَائِمًا كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِهِ، غَيْرَ أَنَّهُ لَا يَنْقُصُ مِنْ أَجْرِ الصَّائِمِ شَيْئًا ﴿رواه الترمذي وابن ماجه وابن حبان﴾

کسی که روزه داری را افطاری دهد برای او از پاداش مانند شخص روزه دار است بدون اینکه از اجر روزه دار کاسته شود.

روزه دار، با نشاط ‌روانی و بدنی به کار های روزمره حاضرشده، با توجه به معنویت روزه از کم حوصلگی وپرخاشگری با دیگران جداً دوری میکند.

روزه دار، ازمجالس لهو و لعب جداً گریزان است، واوقات گرانبهای خودرا درین ماه مبارک، با اشتراک در مجالس قرانی ودروس دینی سپری میکند.

روزه دار، در دادن فطر روزه چابک و پیش دست است، و چون، فطر روزه بایستی قبل ازنمازعید به فقرا برسد، در توزیع آن، در روزهای قبل ازعید جایز است تا احتیاجات مساکین رفع شود.

درنمازعید سعیدِ فطر که پایان این موسم خیروبرکت است اشتراک نماییم وبا پروردگار خویش بر ادامه ی عبادات وبنده گی تجدید عهد نماییم.

این عادات رمضانی را تا یازده ماه دیگر، با خودمان داشته باشیم و بر حسنات و نیکی ها بیافزائیم، زشتی ها و پلیدی ها را از خود دور کرده، در شکل گیری یک شخصیتِ نیک، جد و جهد بخرج دهیم، و سعی کنیم هر روز، منحیث یک انسانِ بهتری از روز قبلی، خودِمان را به جامعه تحویل دهیم.

مضمون فوق توسط برادر مؤمن و دعوتگر مان ﴿ محمد فرهاد مصباح﴾ تهیه و با اندکی تسخیر، ویرایش و پیرایش، اینک از طریق صفحه خدمت شما عزیزان تقدیم شد.

برادر و خواهر مسلمان!

لطفاً این مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.

جزاکم الله خیراً!

نمایش بیشتر

احمد جاوید عارفی

نویسنده: استاد احمد جاوید عارفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید