امراض ساری در جامعهجامعه

راه حل های موثر مشاجرات زنا شویی

نکات برگزیده مطلب
  • تعریف عقد
  • هدف از زندگی مشترک
  • زندگی مشترک عبادت است
  • مداخلات اعضای خانواده
  • عوامل ایجاد بُغض و کینه در زنان
  • خشونت و راه علاج آن در قرآن

اولین سنگ تهداب تشکیل خانواده به محبت و دوستی و ایجاد فضای آرام و پر از الطاف بین زوجین آغاز میگردد. این تهداب بر مبنای عطوفت و محبت خاصی که خداوند در دل های طرفین می اندازد، آغاز میگردد، و در این شکی نیست که این رشته یکی از مقدس ترین رشته های دنیا بین دو انسان است.

تعریف عقد

«عقد» از نظر لغت به معنای «گره زدن » و خود «گره » است و در اصطلاح، هر چیزی است که در سایهٔ آن، رابطه ای میان دو فرد یا دو گروه ایجاد می شود، و در زبان ازدواج و زناشویی، «عقد» عبارت است از ایجاد پیوند مشترک بین زن و شوهر که در سایهٔ آن، حقوق ، تعهدات و مسؤولیت های دو جانبه پدید می آید.

«عقد» قراردادی به منظور مشارکت دو تن در زندگی خانوادگی وایجادنوعی روابط شرعی وقانونی است. ‌

الله سبحانه و تعالی میفرماید:

وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُون َ (روم ۲۱)

و از نشانه‌های او اینکه همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید، و در میانتان مودّت و رحمت قرار داد؛ در این نشانه‌هایی است برای گروهی که تفکّر می‌کنند!

ازدواج از نظر اسلام پیمان مقدسی است که برقراری آن بر اساس مقررات، آداب و رسوم، تشریفات، سنن و قوانین خاصی صورت می گیرد. ازدواج عاملی برای نجات از آلودگی، موجبی برای نجات از تنهایی و سببی برای بقای نسل است.

وقتی فرد نکاح میکند، افعال و اعمال ماقبل را پدرود میگوید و با عزم راسخ برای بقای سالم و زندگی نوین، در محدودهٔ احکام اسلام عزیز، خود را و زوج خود را با اشتیاق خاصی سوق میدهد.البته که این پروسه پیامد های منفی با پلان های مخرب و حسودانهٔ دشمن آشکار، شیطان رجیم را در مسیر همراه دارد.

متأسفانه بسیاری از جوانان با افکار خود ساز و اندیشه های رؤیایی که در جامعهٔ ما معمولاً از فلم های هندی این انگیزهٔ تخیلی را میگیرند،  وارد زندگی زناشویی می شوند و می خواهند از راه تصادف و شانس زمینه را برای داشتن یک کانون سالم پدید آورند، در حالی که تن دادن به ازدواج بدون هدف و روش سنجیده همانند قرار دادن اساس ساختمان بر روی زمین سست و لرزان است که محلی برای زندگی اطمینان بخش نخواهد بود.زندگی هر یک از زن و شوهر منقسم به دو محیط  است. روابط داخلی و خانوادگی و روابط خارجی و اجتماعی. بنابراین، زن صالح در خانواده وسیلهٔ تحقق سعادت مرد در نیمی از زندگانی او و مرد نیکوکار برای زن وسیلهٔ سعادت نیمی از روابط حیاتی اوست، زیرا ازدواج وسیلهٔ موفقیت هر یک از طرفین در مقدار زیادی از وظایف عبادی خواهد بود که پیامبر اسلام صلی الله علیه وسلم به نیمی از دین تعبیرنموده است.

هدف از زندگی مشترک

هدف از زندگی مشترک در اسلام به مراتب، بالاتر و مقدس تر از آن است که تنها در حد کام جویی جنسی باشد، زیرا اگر چنین بود هیچ فرقی میان ازدواج انسان و جفت گیری حیوانات نبود و ازدواج مشمول این همه قوانین آسمانی و رهبری پیامبران علیهم السلام و راهنمایان قرار نمی گرفت.پس باید در آن اهداف مهم دیگری نیز وجود داشته باشد، از جمله ایجاد، بقا و طهارت نسل، تکمیل و تکامل، مودت و صفا و از همه بالاتر، انجام وظیفهٔ الهی.

زن و مرد مسلمان به استناد شرع اسلام عقد می کنند برای اینکه در هر کشور که باشند باید زندگی خانوادگی شان به اساس اسلام باشد. زیرا خانواده مهم ترین هستهٔ یک جامعه و زندگانی اسلامی است با اینکه در کشور مسلمان اقامت نداشته باشند  و اساسأ اسلام در محیط خانواده باید شروع شود.

اگر یکی از طرفین اسلام را در محیط خانوادگی مراعات نمیکند ودر عملکرد آداب اسلامی کُندی و سستی میکند، این عقد به مشکلات و مشاجرات جدی روبرو خواهد شد.

در خانوادهٔ اسلامی زن و مرد مسلمان در مقابل همدیگر مسوولیت اخلاقی مشترک دارند. وقتیکه قرآن مجید به وضاحت می گوید “زن لباس مرد است و مرد لباس زن است”، و پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم می فرمایند:

“مرد شبان است در اهل خود و مسئول رعیت خود و زن شبان است در خانهٔ شوهر و مسئول رعیت خود” 

پس زن و مرد نه تنها که در خانواده حقوق مساوی دارند ، بلکه مسئولیت مشترک هم دارند. بطور مثال اگر مرد از قانون اسلام خارج میشود و اوامر ضد اسلامی را انجام میدهد ، زن حق دارد او را امر به معروف کند یعنی متوجه بسازد که این عملش مغایر احکام اسلامی است.

و یا اگر زن از اخلاق یا حکم اسلامی پیروی نمی کند مثلاء لباس بی ستر و نادرست می پوشد شوهر باید او را امر به معروف کند که مراتب آن در قرآن مجید تذکر رفته است.محبت دوجانبه، مهرباني، احترام واحساس انسانيت از لازم های یک خانوادهٔ سالم با اعضای سالم است. تفاهم و گفتگو بين زن و شوهر كه دو عضو كليدي خانواده هستند بدون شك ضامن مصونيت اعضاي فامیل از پراكندگي و ازهم‌پاشيدگي خواهد بود.

رفتار زشت و رکیک آميخته با قهر، غضب و خشونت، شيرازهٔ خانواده را فرومی پاشد و نظم اعضاي فامیل را بر هم می زند؛ زيرا اين پديده، رشته هاي دوستي و عواطف انساني را قطع مي كند. 

خشونت يا رفتار زشت فرد با خانواده يا با اجتماع، امروزه به يكی از معضلات بزرگ جهاني تبديل شده است كه توجهٔ دانشمندان و روان شناسان را به خود جلب كرده و آنان در تلاش اند؛ تا راه حلی براي محو يا كاهش آن به دست بياورند. 

زندگی مشترک عبادت است

زندگی مشترک زوجین در حقیقت عبادت است. یک مرد نیک و خوب که پابند احکام اسلام باشد و با همسر خود به نیکی و خوش خُلقی رفتار کند، وی در اصل بر عبادات نیک خود افزوده است.

دانلود رایگان اپلیکیشن مفلحون

متأسفانه در جامعه و فرهنگ ما بسا موارد غیر اسلامی که مغایر سنت و دین مبین و درس های پیامبر سترگ اسلام است، بشکل قراردادی بین عوام قبول شده که حق طرفین، علی الخصوص زنان در آن تلف شده، مردان خود را یکه تاز میدان میپندارند.

یک زن مسلمان و باعفت بااشتیاق زیاد انتظار شوهرش را دارد تا بعداز عشاء فوراً نزد او برگردد وتا ساعات آخر شب به شب ‌نشینی خارج از منزل مشغول نشود؛ چون این امر اگر موجب وسوسه و شک و تردید در دل زن نگردد، حداقل موجب تشویش و اضطراب او برای شوهرش می‌گردد.اناث بطور عموم افکار لطیف و رقت قلب دارند، با مردان شان بزودی انس میگیرند و توقعات عاطفی شان اضافه تر از آن است که مردان میپندارند، و از دیدگاهٔ روانشناسی معاصر خوش ندارند شوهر شان خارج از خانه و دور از همسران شان شب را سپری کنند، اگرچه هنگام نمازهم باشد تا حق او را ادا کرده باشد.

چنانچه پیامبر صلی الله علیه وسلم طولانی شدن شب نشینی (در عبادت) عبدالله بن عمر و دوری ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود

:(إن لزوجک علیک حقا) 

 (همانا همسر شما بر شما حق دارد)

متفق علیه

زن خردمند و هوشیار زنی است که آنچه را الله تعالی و رسول او صلی الله علیه وسلم بزرگ دانسته‌اند بزرگ بداند و حق شوهرش را به خوبی ادا کند و در اطاعت از او کوشش نماید؛ چون اطاعت از شوهر موجب وارد شدن به بهشت می‌شود، چنانچه پیامبر صلی الله علیه وسلم  می‌فرماید :

(إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قیل لها ادخلی الجنة من أی أبوابها شئت)
«اگر زن نمازهای پنجگانه را بجا آورد و روزهٔ رمضان را بگیرد و از زنا دوری کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته می‌شود از هر دری از درهای بهشت که می‌خواهی داخل شو».

پس ای زن مسلمان دقت کن که چگونه پیامبر صلی الله علیه وسلم  اطاعت از شوهر را از موجبات دخول به بهشت دانسته و آنرا در ردیف نماز و روزه قرار داده است.

مداخلات اعضای خانواده

اگر زندگی مشترک زوجین بیغش و بی آلایش، و بدون مداخلات اعضای خانواده های طرفین وبر اساس دین مبین اسلام بنا شود، بر علاوهٔ آنکه زوجین از خشونت دور خواهند بود، محبت و عطوفت میان شان روز بروز زیاد شده، شک و تردید از میان آنها برداشته خواهد شد.بدبختنانه زنانی با عادات خرافاتی و عنعنوی در جامعه داریم که دختران شان را بعداز عقد نکاح مشوره های بیجا و منفی میدهند، درزندگی ایشان تجسس بیجا میکنند و آتش جنگ و نزاع را بین زوجین در داده، حتی شعله ور، هم میسازند.

یک زن عاقل، با احساس و باایمان، به شوهرش  نسبت به هرکسی دیگری ارج میگذارد و به کسی حق تصرف در زندگی شخصی اش را نمیدهد و به هیچ وجهه اسرار خانوادگی خود را به کسی افشا نمیکند. ونیز مردان بی ننگ و بیغیرت هستند که اسرار ذات البینی را به دیگران حکایت میکنند.

این امر نه تنها از اعمال شیطان محسوب میشود، بلکه در محبت و دوستی زوجین رخنه وارد کرده، از احترام باالمتقابل میکاهد. هر امری که سبب بی احترامی بین زوجین گردد، تشنجات و کدورت قلبی را در طرفین شعله ور میسازد.

از اسماء بنت یزید(رض) روایت است که گفت : نزد پیامبر صلی الله علیه وسلم بودم و زنان و مردانی هم دور او نشسته بودند پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند :

(لعل رجلا یقول ما یفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إی و الله یا رسول الله، إنهن لیفعلن و إنهم لیفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شیطان لقی شیطانة فی طریق فغشیها و الناس ینظرون).

«شاید در میان شما مردی باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگوید، و یا زنی باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعریف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم ای رسول الله! زنان این کار را می‌کنند و مردان هم این کار را می‌کنند، پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : این کار را نکنید چون این کار مانند کار شیطان نری است که شیطان ماده‌ای را در راه می‌بیند و در حالیکه مردم به آنها نگاه می‌کنند با او آمیزش می‌کند».

عوامل ایجاد بُغض و کینه در زنان

یکی از عوامل ایجاد بُغض و کینه در زنان، که به مرور زمان منجر به نزاع و دعوای میان زوجین میگردد، دست کم گرفتن زن و اهمیت ندادن او در اوامر خانوادگی است.

مردانی هستند که مطالعهٔ اسلامی ندارند و کارهائی را بدون مشوره با همسر خود انجام میدهند. این امر مغایر وصیت پیامبر صلی الله علیه وسلم و آداب اسلامی است.

یک مرد در کارها بایستی با همسرش مشورت کند بویژه در مواردی که مربوط به او و فرزندانشان می‌شود، چراکه پیامبر صلی الله علیه وسلم  باهمسرانش مشورت می‌کرد و نظر آنان را قبول می ‌کرد،

از جمله مشورت پیامبر صلی الله علیه وسلم  با همسرانش این بود که بعد از قرارداد صلح حدیبیه به اصحابش فرمود :

(قوموا فانحروا ثم احلقوا)

«بلند شوید ذبح کنید و سپس سرهایتان را بتراشید»

به خدا قسم تا سه بار این جمله را تکرار کرد، کسی از آنان بلند نشد، وقتی دید که هیچ کسی بلند نشد،

(پیامبر صلی الله علیه وسلم ) نزد ام سلمه(رض) رفت و رفتاری را که از مردم سر زده بود برایش تعریف کرد،

ام سلمه گفت :

ای پیامبر خدا! اگر این کار (ذبح و تراشیدن سر) را دوست داری بیرون برو و تا شتر خود را ذبح نکرده‌ای و سلمان را صدا نزده‌ای که سرت را بتراشد با هیچ کس حتی یک کلمه حرف نزن،

پیامبر صلی الله علیه وسلم  بیرون رفت و تا این عمل را انجام نداد با هیچ کس از آنها صحبت نکرد.

وقتی که اصحاب این وضعیت را دیدند، بلند شدند و ذبح کردند و سر همدیگر را تراشیدند، بطوری که نزدیک بود از روی ناراحتی (و سرعت کار) یکدیگر را بکشند».بخاری 

به این صورت خداوند نظر ام سلمه همسر پیامبر صلی الله علیه وسلم  را برای او مایهٔ خیر قرار داد، 
برخلاف رواج ها و عنعنات مذخرف که در میان مردم رواج دارد و آنها را از مشورت با زنان برحذر می‌دارند و می‌گویند،

مشورت با زنان اگر فایده داشته باشد به ویرانی یکسال واگرفایده نداشته باشد به ویرانی تمام عمر منجر می‌شود.

خشونت و راه علاج آن در قرآن

خشونت، اعصاب خرابی، دشنام دادن، فاش گفتن، همه يك بیماری رواني و روحی است که یگانه مداوای مؤثر و تداوی  اين مرض در مكتب اسلام نتيجه بخش خواهد بود؛ زيرا الله سبحانه و تعالی قرآن كريم را به عنوان نسخهٔ شفابخشی براي بيماري هاي روحي و رواني انسان ها قرار داده است:

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ  (الاسرا ۸۲)

و از قرآن، آنچه شفا و رحمت است برای مؤمنان، نازل می‌کنیم؛

خانواده های هستند که هردو، زن و مرد پابند احکام اسلام نبوده، از مزایای اسلام بیخبراند. مرد در بیرون ودر خفا آنچه دلش میخواهد میکند، و به خانه و همسر خود توجهی ندارد، و زن نیز به گناه های نفسانی روآورده، هر دو ، در دو زندگی کاذب بسر میبرند.

دوری و فاصله از اسلام عزیز یگانه دلیل عمدهٔ گسستن شیرازه های خانوادگی است.

الله سبحانه و تعالی میفرماید:

وَإِذَا أَنْعَمْنَا عَلَى الْإِنسَانِ أَعْرَضَ وَنَأَىٰ بِجَانِبِهِ وَإِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ فَذُو دُعَاءٍ عَرِيضٍ  ( فصلت ۵۱)

و هرگاه به انسان (غافل و بی‌خبر) نعمت دهیم، روی می‌گرداند و به حال تکبّر از حق دور می‌شود؛ ولی هرگاه مختصر ناراحتی به او رسد، تقاضای فراوان و مستمرّ (برای بر طرف شدن آن) دارد!

مطالعهٔ کتب داستان های تخیلی، مشاهدهٔ فلم های مذخرف، علی الخصوص سینمای بالیوود و در این اواخر درامه های مبتذل ترکی، که همه یک سوژه و یک داستان دارند، اذهان اطفال و نوجوانان مارا شستشو داده، غرایض جنسی را به عنوان عشق و محبت در قلب های کوچک شان حک میکند.

وقتی این اطفال به سن بلوغ میرسند، این انگیزه های تخیلی و رؤیائی در افکار آنها باقی مانده، زندگی زناشوئی را با زندگی مجازی فلمی مقایسه میکنند.

بطور مثال ۹۰ در صد، عناوین و اسمای صفحات فیس بوک مربوط افغان ها اشعار افلام هندی است.

پدر شما هندو بود یا مادرشما؟

چرا اینقدر بیچاره و ضعیف هستیم که بت پرستان در خون و رگ اطفال و نوجوانان ما نفوذ کرده، آیا ما افغان ها، خود شخصیت نداریم؟

اگر شخصیت داریم، پس این همه فساد و فتنه را با کدام ایمان و اسلام به خانهٔ خود راه داده ایم؟

چرا ما افغانها عادات، اعمال و افعال بت پرستانی را که الله سبحانه و تعالی آنها را مسخ کرده، و از دوستی با آنها نهی نموده است، مورد پسند قرار میدهیم؟

الله سبحانه و تعالی در مورد بت پرستان میفرماید:

قُلْ هَلْ أُنَبِّئُكُم بِشَرٍّ مِّن ذَٰلِكَ مَثُوبَةً عِندَ اللَّهِ مَن لَّعَنَهُ اللَّهُ وَغَضِبَ عَلَيْهِ وَجَعَلَ مِنْهُمُ الْقِرَدَةَ وَالْخَنَازِيرَ وَعَبَدَ الطَّاغُوتَ أُولَٰئِكَ شَرٌّ مَّكَانًا وَأَضَلُّ عَن سَوَاءِ السَّبِيل (المائده ۶۰ِ)

بگو: «آیا شما را از کسانی که موقعیّت و پاداششان نزد خدا بدتر از این است، با خبر کنم؟ کسانی که خداوند آنها را از رحمت خود دور ساخته، و مورد خشم قرار داده، (و مسخ کرده،) و از آنها، میمونها و خوکهایی قرار داده، و پرستش بت کرده‌اند؛ موقعیّت و محل آنها، بدتر است؛ و از راه راست، گمراهترند.»

ونیز میفرماید:

تَرَىٰ كَثِيرًا مِّنْهُمْ يَتَوَلَّوْنَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَبِئْسَ مَا قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنفُسُهُمْ أَن سَخِطَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَفِي الْعَذَابِ هُمْ خَالِدُون (المائده ۸۰َ)

بسیاری از آنها را می‌بینی که کافران (و بت‌پرستان) را دوست می‌دارند (و با آنها طرح دوستی می‌ریزند)؛ نفس (سرکش) آنها، چه بد اعمالی از پیش برای (معاد) آنها فرستاد! که نتیجه آن، خشم خداوند بود؛ و در عذاب (الهی) جاودانه خواهند ماند.

ما شب وروز غرق تماشای اینچنین فلم ها و کانال های تلویزونی ودرامه های مذخرف، که به دختران و پسران، زنان و مردان طریقه های مختلف فریب، دروغ، مکر و حیله را می آموزاند هستیم؛ و نماز و عبادات الهی را یا انجام نمیدهیم، و اگر انجامش میدهیم، تلویزیون و فیس بوک و فلم را نسبت به اسلام الویت میدهیم، تا آن که به مصیبتی دچار میشویم،آن وقت به یاد خدا می افتیم، چنانچه الله سبحانه و تعالی میفرماید:

وَإِذَا أَنْعَمْنَا عَلَى الْإِنسَانِ أَعْرَضَ وَنَأَىٰ بِجَانِبِهِ وَإِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ كَانَ يَئُوسًا (اسرا ۸۳)

هنگامی که به انسان نعمت می‌بخشیم، (از حق) روی می‌گرداند و متکبرانه دور می‌شود؛ و هنگامی که (کمترین) بدی به او می‌رسد، (از همه چیز) مایوس می‌گردد!

تا وقتی گلیم این فتنه ها از جامعه برداشته نشود، خشونت های فامیلی و زناشوئی دوام خواهد داشت.

ما، خود بدی ها را به خود و اهل بیت خود می پسندیم و آنچه برای خوبی و صلاح و فلاح ما و فامیل ما است رد میکنیم.

الله سبحانه و تعالی میفرماید:

وَيَدْعُ الْإِنسَانُ بِالشَّرِّ دُعَاءَهُ بِالْخَيْرِ وَكَانَ الْإِنسَانُ عَجُولًا (اسرا ۱۱)

انسان (بر اثر شتابزدگی)، بدی ها را طلب می‌کند آن گونه که نیکیها را می‌طلبد؛ و انسان، همیشه عجول بوده است!

محیط اسلامی در یک جامعه متضمن تمام ارزش های فامیلی است که متأسفانه از سالیان درازی فاقد اینچنین محیط هستیم.

الله سبحانه و تعالی پیامبر اسلام صلی الله علیه وسلم را با اخلاق عظيم و نيكو در بين بندگانش فرستاد؛ تا هر كسي با او روبرو شود، احساس امنيت و راحتي كند:

  وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ (القلم ۴)

و تو اخلاق عظیم و برجسته‌ای داری!

زندگي مشترک سالم و بدون نقص بین زوجین، براي انسان ميسر نيست؛ مگر در سايهٔ دستورات حيات بخش اسلام و احكام قرآن کریم. یکی از درس های زیبای مکتب اسلامنرم دلی و صبور بودن است.

مردان وزنان نیکو از این درس های مفید باید استفاده کنند و بیاموزند چگونه نرم دل باشند.اگر پیامبر بزرگ اسلام صلی الله علیه وسلم خشن و سخت‌دل بودند، مردم از دور او پراگنده مي شدند و اين دستاورد بزرگ را در گسترش اسلام نمی‌داشتند؛ بنابراین، این سيرهٔ عملي نبي كريم(ص) درس بزرگي براي پيروان قرآن و خانواده هاي مسلمان می باشد به شرط آنكه آن‌را در زندگي خود به كار ببندند. 

اسلام به عوامل فرهنگی زمینه ساز خشونت علیه زنان توجه نموده و با آن به مقابله برخاسته است. این عوامل فرهنگی متعدد می باشد، بطور مثال اعتقاد به این که وجود پسر بر دخترترجیح دارد، به این دلیل که پسران بازده اقتصادی دارند و دختران مصرف کنندهٔ اقتصاد خانواده اند، یا این که پسران امکان رشد و تعالی بیشتری دارند، لذا سعادتمندی آنان افزون تراست.مردان سنگ دل و سُست ایمان هستند که بنابر این مقولهٔ جاهلیت، زمانیکه همسر شان دختر بدنیا می آورد، در دل بُغض میگیرند و بفکر زن دوم میافتند.این امر در جوامع عرب و عجم، علی الخصوص در جامعهٔ ما خیلی معمول است و خشونت های بی بنیاد و غیر اسلامی را در قبال دارد.

اولین قدم در نفی خشونت علیه زنان، پرورش اخلاقی است و از عناصر مهم نظام تربیتی اسلام، توجه به کرامت شخصیت است. 

شخص مسلمان دربرابرناملایمات خانوادگی و اجتماعی، خود را ارزان نمی فروشد و به هر اقدامی دست نمی زند. او خود را ارزشمندتر از آن می داند که به بهای کمتر از رضایت خداوند بفروشد.از دیدگاهٔ اسلام، تغافل به معنای نادیده گرفتن خطای شخص، از شریف ترین خصال کریمانه است و مروت و گذشت از ویژگی های جوانمردانه.

تحقیر دنیاگرایی و احساس حضور در محضر خداوند، از ویژگی های دیگر نظام تربیتی دینی است که در نظام های مادی گرایانه نفی شده است.

چنین احساسی به ویژه در حریم خصوصی که خلوت گاهی بدون شاهد است، بهترین کنترل کنندهٔ انسان در مقابل تعدی به همسر است.  

ادامه دارد ….

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید