قرآن و علوم قرآنکتابخانه

تفسیر کوثر

تفسیر سوره فاتحه و سوره بقره

دانلود کتاب

این کتاب شامل تفسیر سوره فاتحه و سوره بقره میباشد

روش کار در تهیه این تفسیر (از مقدمه کتاب ):

1- در خصوص ترجمه آیات، از ترجمه‌های مختلف قرآن کریم که به زبان فارسی نوشته شده استفاده بعمل آمده است.

2- اساس کار در این تفسیر: تفسیر فتح القدیر علامه شوکانی / که دکتر محمد سلیمان الاشقر آن را اختصار و زبدة التفسیر نامیده است اساس کار قرار داد شده است، سپس در شرح و بیان بیشتر، از تفاسیر معتبر اهل سنت استفاده بعمل آمده است.

3- اسباب نزول آیات که در فهم آیت و شناخت حکمت و فلسفه تشریع احکام و رفع اشکالات و جلوگیری از برداشت‌های ناصواب کمک می‌کند از دو کتاب: «الصحیح المسند من أسباب النزول» تألیف مقبل بن هادی الوداعی، و کتاب «صحیح أسباب النزول» از علی مصطفی خلوف که روایات صحیح در این باب را گرد آورده‌اند استفاده شده است.

4- در شرح و بیان آیت سعی شده از آیات و احادیث صحیح تخریج شده که مرتبط به موضوع آیت یا بخشی از آن است استفاده گردد و از ذکر احادیث ضعیف خوداری صورت گرفته است.

5- در این تفسیر ترکیز بیشتر به امور اعتقادی و اخلاقی صورت گرفته و ضمنا بر عقاید فرقه‌های منحرف رد شده است.

6- از ذکر اقوال و آرای علمای تفسیر خودداری و اکتفا به ذکر قول راجح و مستدل در زمینه تفسیر آیات شده است.

7- بخاطر جلوگیری از اطاله، از ذکر آراء و اقوال علمای فقه و اختلاف نظرهای شان خودداری شده، و تنها به قول راجح و مستدل اکتفا شده است.

8- اسما و صفات الله تعالی بصورت مفصل وفق منهج بزرگان صدر اسلام از کتب عقیده اهل سنت برگرفته شده است.

9- در آغاز هر دو سوره (الفاتحه و البقره) فضایل و مقاصد و در نهایت هر آیت فواید آن ذکر شده است، و این یکی از امتیازاتی است که در تفاسیر فارسی کمتر بنظر می‌خورد. در زمینه فواید آیات از «تفسیر العثیمین» اثر علامه محمد صالح بن عثیمین / و کتاب «المختصر في التفسیر» اصدار مرکز تفسیر للدراسات القرآنیه زیر اشراف د. صالح بن عبد الله بن حمید، و تفسیر «المدینة المنورة» اعداد نخبه من العلماء، اصدار مرکز تعظیم القرآن الکریم زیر نظر أ.د. عماد زهیر حافظ استفاده شده است.

تفسیر کوثر 

نویسنده :قریب الله مطیع

 

نمایش بیشتر

قریب الله مطیع

وی در سال ۱۹۶6م در ولسوالی چهاردهی ولایت کابل چشم به جهان گشود، بعد از اتمام مرحله ثانوی در لیسۀ حبیبیه، تحصیلات عالی خود را نخست در انستیتوت عالی تربیه معلم در شهر پشاور، سپس در سال (1989) عازم عربستان سعودی شد و به فاکولتۀ شرعیات دانشگاه اسلامی مدینه منوره پیوست، پس از فراغت در سال (1993)، مدت ده سال در یکی از مراکز آموزش و پرورش فرزندان کشورش مقیم مدینه منوره مشغول تدریس بود و از سال (2005) به این طرف در عرصه های تألیف و ترجمه و تحقیقات علمی، و همکاری با مؤسسات و سایتهای دعوتی و شبکه های تلفزیونی اهل سنت مشغول می باشد. ادامه سوانح..

‫5 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید