تنبلی و دین گریزی افرادجامعه

عقب ماندگی دینی

دین چیست و علتِ سُستی، تنبلی و دین گریزی افراد درجامعه بخش یازدهم

عقب ماندگی دینی

(بخش یازدهــم):

????در بخش قبلی علت پانزدهم دین گریزی را که ﴿خستگی روحی﴾ بود مورد بحث قرار دادیم که شأ الله همه را بخاطر دارید.

اما، علت شانزدهم دین گریزی:

???? ۱۶- عقب ماندگی دینی!

عقب ماندگی دینی عوامل داخلی وخارجی خودش را دارد.

عقب ماندگی دینی برای همه روشن است و راه حل آن جاری ساختن فرمان الهی و دعوت پیامبر اکرم صلی الله وعلیه وسلم و است.

تنها انتشار وچاپ کتاب های دینی و اعلامیه ها تبلیغ دین نیست.

به عبارتِ دیگر اطلاع رسانی در امر تبلیغ دین کافی نیست بلکه نیازمند تلاش همراه با تشویق مردم است .

????دلیل غفلت از دین الهی و مزایای آن در جوامع اسلامی،کمرنگ شدنِ دعوتِ الهی است حتی اهل منبر و خبره در دعوت الهی کوتاهی می کنند و بعضاً خود مغلوب نفس گشته اند .

همین امروز،فعلا، در اینجا وآنجت،ما علمائی داریم که دماغ شان کتابخانه های شرق وغرب است، اما، متأسفانه ایشان خود به خواب غفلت رفته اند و منکرات را فتوای های بیجا میدهند.

???? واقعا برخی از آدم های عصر حاضرکه ممکن است در بین شان افراد نام دار و شخصیت وجود داشته باشد خیلی ضعیفند چرا که در مقابل نفس خویش عاجز ماندند و در دام نفس گرفتار شدند درست مانند گنجشکی که خودرا در دام گرفتار می کند .
????بر هر مسلمانی لازم است از الله تعالی قدرت نجات از دام نفس را بطلبد و در کنار کارهای روز مره زندگی به تزکیه خویش بپردازد .

پس از تزکیه شایستگی دعوت الی الله را پیدا می کند چرا که لازم است داعی الله زبان پاک و قلب سرشار ازمحبت و عظمت الهی داشته باشد تا سخن او بر دیگران موثر واقع گردد .

ورنه فارغ التحصیلان مدرسه ی ابوحنیفه، شرعیات کابل، ام القرای سعودی و اذهر مصر کم نیستند.

???? دعوت الی الله یکی از وظایف مهم هر مسلمان است بدون استثناء از فرهنگیان گرفته تا بازاریان ، دانش آموزان و افرادی که ازنظر تحصیلی در سطح پائینی قرار گرفتند ، مرد باشند یا زن ، هر کس به اندازه ی توان و تخصصش .

الله تعالی می فرماید:

???? قُلْ هَٰذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَىٰ بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ (یوسف ۱۰۸)

????بگو: «این راه من است من و پیروانم، و با بصیرت کامل، همه مردم را به سوی خدا دعوت می‌کنیم! منزّه است خدا! و من از مشرکان نیستم!»

???? در عصرحاضر، در حالیکه فساد های اخلاقی و اجتماعی به اوجش رسیده است، تبلیغ احکامات الهی واجب است ،

چرا که عصر کنونی در منجلاب فساد و معاصی فرو رفته است و مردم دچار غفلت گشته اند ،

این در حالی است که دعوت دهندگان بسوی شیطان و هوا پرستی بی نهایت زیاد شده اند و دعوت دهندگان بسوی رحمن (الله) کم شده اند.

???? یعنی پروردگارعالم فقط در حال فراموش شدن است که مساوی است با محرومیت انسانها از خیر و سعادت ، به این ترتیب حرکت جهان بسوی آفت،بی خیری و شقاوت حقیقی است .

???? یکی از دلایل گمراهی یهود و نصارا این بود که دین تابع خواهشات گشت و کتاب شان دست خوشِ تحریفِ هواپرستانه ی آنها گشت و بنی اسرائیلی که مورد حمایت و مدد الهی بود، با ترجیح دادن تمایلات نفسانی قهر الله تعالی را برای خود و نسل خود برگزیدند ،

غافل از این شدند که خالق رحمن کسانی را دوست میدارد که بندگانِ مخلص او باشند و بندگان مخلص کسانی هستند که الله تعالی را بر زندگی به ظاهر لذت بخش خویش ترجیح میدهند و هیچ کالایی آنها را از پروردگارِشان غافل نمیسازد،

و برای ذات یگانه ی او ظاهر، نژاد و زبان کسی مهم نیست بلکه برای او قلبِ سرشار از ایمان واقعی مهم است .

دانلود رایگان اپلیکیشن مفلحون

????امروز،دعوت بسوی باطل همه اطراف آدم ها را فراگرفته است.

در کار وبار و معاملات وتجارت، دروغ، در دفاتر و ادرات دولتی، رشوت، چاپلوسی وکلاه برداری، در کانالهای تلویزیون، ترویج فحشا، منکران و مبتذلات، در روابط زناشوئی، خیانت، در محلات تفریحی، شراب نوشی، زورگوئی و تفنگ و تغنگچه بازی،

حتی سرک ها، چهارراهی ها، عماراتِ بی زبان تعلیمی وتدریسی نیز از گزندِ فسادِ آدم ها محغوظ نمانده اند و نام های گوناگون شخصیت های امروزی برآن گذاشته میشود.

الله سبحانه وتعالی،دعوت باطل، منحرف و هوا پرستانه را نمی پسندد چرا که الله متعال پاک است و پاکان را می پسندد ، مطمئناً در نبرد حق و باطل، باطل زایل گشتنی است و این وعده ی الهی است.

???? کسانی که بر اساس تخصص شان در بخش های اداره، مطبوعات، محاسبه وبانکداری، طبابت، انجنیری و طرح های عمرانی و امثال آن برای جامعه خدمت می کنند قابل تحسین هستند،

اما وظیفه ی دعوتِ الهی از آنها ساقط نمی گردد،

آنها همان وظایفی را دارند که سایر دعوتگران دارند چراکه آنها قبل از اینکه داکتر و انجنیر باشند مسلمان هستند و حدیثی را که حضرت رسول فرمودند:

????من رای منکم منکراً فلیغیره بیده، فإن لم یستطع فبلسانه، فإن لم یستطع فبقلبه، وذلک أضعف الإیمان. (رواه مسلم ).

????هر کدام از شما کار زشت و ناپسندی را از کسی مشاهده کرد، باید عملاً از آن جلوگیری کند؛ اگر نتوانست، با سخن و پند و اندرز مانع وقوع آن شود، و اگر نتوانست با زبان مانع آن شود، در دل آن را ناپسند بدارد که این ضعیف‌ترین درجه ی ایمان است (رواه مسلم ).

???? این حدیث زیبای حضرت رسول کریم صلی الله وعلیه وسلم برای تمام مسلمانان است،

پس لازم است این افراد آیاتی از کلام الهی و احادیثی از رسول الله صلی الله وعلیه وآله واصحابه وسلم را حفظ نمایند تا در دعوت الهی از آنها بهره جویند،

و اینگونه خودرا از فضایل دینی و اسلامی بهره مند سازند و در کنار شایستگی علمِ روز، شایستگی نزد پروردگار را کسب نموده وحداقل هم نوعان خویش را از عقب ماندگی دینی نجات دهند .

???? به تحقیق وبدون شک که داکتر و انجنیر، قاضی و مدیر، محاسب و تایپستِ متدین از غیر متدین بهترند و اگر در حین حال دعوتگر هم باشند، از همه بهتر هستند،

???? یک معلم متدین از معلم غیر متدین خیلی بهتر است. معلم متدین می تواند بر همکارانش تاثیر گذار باشد که قابل تقدیر است و معلم غیر متدین ممکن است باعث بی دینی شاگردانش شود.

???? در دنیایی که مردمِ آن خودرا در شهوت رانی ، هواپرستی و ضلالت گم کرده اند و غرق دالر و پول و جاه و مقام شده اند، اگر کسی این شهامت را دارا باشد که خویشتن را از ردیف آنها جدا سازد، این خود یک فضل و مرحمت پروردگار است برای او،

چرا که این شهامت از نیروی ایمانی او ناشی می شود .

داعیان دینی بهترین افراد این زمان هستند.

اگر اکثریت اعضای جامعه ی کنونی اقلاً روزانه ۲۰ دقیقه، در کنار مصروفیت دنیوی شان، وظیفه ی مقدس دعوت را پیش ببرند، جامعه از عقب ماندگی دینی نجات می یابد.

داکتر خوب و دعوتگر با مریضش هم درد دل میکند و هم دین را به وی با یکی از وصایای صحی دینی بیان میکند.

همینطور، یک ژورنالیست متدین، احکام دین را به همکارانش بیان میکند و آهسته آهسته بشوی صلاح وفلاح پیشرفت میکند، تا دین گریزی و سستی وتنبلی در دین!

تا بخش بعدی، وعده کنید که در پهلوی تخصص فعلی تان، دربخش دعوت و ریشه کن ساختن عقب ماندگی دینی سهم فعال میگیرید.

وعده است؟

ان شأ الله، در بخش بعدی در اینمورد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

ادامـــــــه دارد…..

 

نمایش بیشتر

احمد جاوید عارفی

نویسنده: استاد احمد جاوید عارفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید