جامعه

آنگه که فساد داخل خانه ها شود

عوامل هفتگانه ی نابودی یک ملت-بخش ششم

آنگه که فساد داخل خانه ها شود

﴿عوامل هفتگانه ی نابودی و،تباهی یک ملت﴾!

﴿بخش ششم﴾:

(پیوسته به گذشته)

عامل ششمِ زوال و نابودی:

۶- ﴿آنگه که فساد داخل خانه ها شود﴾:

یکی از عوامل نابودی ملت همانا رائج شدن فتنه ایست که بر درِ خانه ی هر مسلمان داخل میشود و مرد و زن، جوان و خورد سال مفتونِ سحرِ این فتنه شده، اوقات عبادات، مناجات، تدبر و تفکر در آیات قرآن را از آنها می دُزدد.

بخاری و ابن ماجه در حدیث عوف بن مالک، از ورود این فتنه در تمام خانه ها اشاره کرده اند که علمأ، شیوع گناهان و تسهیلِ دسترسی به منکرات، از طریق پدیده های انترنیت، تلویزیون و وسایل سمعی وبصری، را مرتبط با این حدیث رسول کریم صلی الله علیه وسلم میدانند. (۱)

با دسترسی به انترنیت و موجودیت تلویزیون، ستلایت و دستگاه های ماهواره ای، و پخش برنامه های منکر و مبتذل توسط نمایندگان ابلیس و شیاطین انسی، نزدیک شدن به گناه، ربودنِ حیأ و شرم از چشمان دخترکانِ روستائی، و پسر بچه های دهاتی، تحریک شهوتِ پدران زحمت کش، و تحرک نفسِ مادرانِ دست به خمیر، افسونِ دلهای پدرکلانهای سالخورده، و تشویق شنیدن موسیقی و تماشای منکرات توسط بی بی حاجی های از پا مانده، امروز خیلی ساده و سریع شده است.

بخاطر داشته باشید که استفاده از تکنالوژی معاصر در راه مطالعه، تحقیق، و دعوتِ علوم دینی و قرآنی، پژوهش و تحقیقات علمی، طبی، ساینسی و بقیه علوم معاصر، برای دسترسی به حقایق طبیعت و پیشرفت وانکشاف علمی، برای یک مسلمان و اجب است.

مسلمان در هر عصر و شرایطی، آداب استفاده ی درست از تکنالوژی معاصر خویش را طبق کتاب و سنت مراعات میکند، ولی، با عدم مراعات آداب اسلامی عقاید متزلزل شده، انحطاط فکری همگانی میشود، چنانچه در حدیث دیگری رسول کریم صلی الله علیه وسلم میفرمایند:

﴿‏گروهی از امت من شراب را می‌نوشند و آن را به نام دیگری می‌نامند، در حالی که رقاصان و ترانه خوانان بر سر آنها موسیقی می‌نوازند و ترانه می‌خوانند، خداوند آنها را در زمین فرو می‌برد، و برخی از آنها را به بوزینه و خوک تبدیل می‌کند﴾ ﴿ابن ماجه ۴۰۲۰﴾(۱)

اُمَتیانِ معاصر در اطراف مان سراغ داریم که شراب رابنام بیر و آب جو، و حتی در چاینک چای بنام های مختلفی مینوشند (به مضمونِ دردِ دلِ چاینک مراجعه کنید) ، و زنان رقاصه و آواز خوان، توده های عظیمی از جوانان را بسوی شهوت پرستی و اختلاط نامشروع ترغیب کرده، عوامل نابودی و فروپاشی ملت را فراهم کرده اند.

روزی رسول اکرم ص بر تپه‌ای از تپه‌های مدینه بالا رفتند، فرمودند:

«آیا آنچه من می‌بینم شما می‌بینید؟».

عرض کردند: خیر!

فرمودند: «همانا من فتنه‌های را می‌بینم که مانند دانه‌های باران در خانه‌ها و منازل شما فرو می‌ریزد» بخاری (۱۸۷۸) و مسلم(۲۸۸۵)

امام نووی رحمه الله در شرح این حدیث چنین می‌نویسد:

﴿تشبیه فتنه به دانه‌های باران در کثرت و عمومیت آن است، یعنی بسیار است و همه مردم را در بر می‌گیرد.﴾

آیا وضیعت فعلی امت چنین نیست؟

الله سبحانه و تعالی کثرت فساد و گناه را در خشکه و بحر چنین شرح میدهد:

ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُم بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (روم ۴۱)

فساد، در خشکی و دریا بخاطر کارهایی که مردم انجام داده‌اند آشکار شده است؛ خدا می‌خواهد نتیجه بعضی از اعمالشان را به آنان بچشاند، شاید (بسوی حق) بازگردند!

مراد از بحر، شهرها و روستاهایی‌ است‌ که‌ در کنار رودخانه‌ها و در میان‌ دریاها یا کرانه‌ آن‌ها قرار دارند و مراد از بر، شهرها و قریه‌هایی‌ است‌ که‌ بر سر رودخانه‌ها و دریاها قرار ندارند.

دانلود رایگان اپلیکیشن مفلحون

آری‌! فساد و تباهی‌ در بر و بحر آشکار شد «به ‌سبب‌ عملکرد مردم‌» یعنی: به‌ سبب‌ شرک‌ و معاصی ‌مردم‌.

پس‌ شرک‌ و معاصی‌ سبب‌ ظهور فساد در جهان‌ است‌.
ظهور فساد عبارت‌ است‌ از:

﴿بروز خلل‌ در اشیا؛ مانند بروز قحطی‌ و خشکسالی، کمبود ارزاق‌ و اشیای‌ مورد نیاز عامه، کثرت‌ خوف‌ و هراس، کساد نرخ‌ها، قلت‌ درآمدها، زدن‌ راه ها، شیوع‌ ستم، نابرابری، قتل، ترور و غیر اینها﴾.

البته‌ صلاح‌ و رونق‌ کار زمین‌ و آسمان‌ با طاعت‌ حق‌ تعالی‌ است‌ بدین‌ جهت‌ درحدیث‌ شریف‌ آمده‌ است:

«بی‌گمان‌ برپاداشتن‌ حدی‌ از حدود حق‌ تعالی‌ در زمین، برای‌ اهل‌ زمین‌ از چهل‌ روز باراندن‌ باران‌ مفیدتر است‌».

هرگاه‌ عدالت‌ برپا شد، خیر و برکت‌ بسیار می‌شود، از این ‌روی‌ در حدیث‌ شریف‌ به‌ روایت‌ بخاری ‌و مسلم‌ آمده‌ است‌ که‌ رسول‌‌ کریم صلی الله علیه وسلم فرمودند:

«فاجر چون‌ بمیرد، عباد و بلاد و درختان‌ و چهارپایان‌ همه‌ از شر وی‌ احساس‌ راحتی‌ می‌کنند».

آری عزیزان و سروران‌!

شرک‌ و معاصی‌ سبب‌ ظهور فساد در عالم‌ است‌ و فلسفه ی‌ وابسته‌ کردن‌ ظهور فساد به بروز شرک‌ و معاصی‌ این‌ است:

«تا خداوند برخی‌ از آنچه‌ را که‌ کرده‌اند، به‌ آنان‌ بچشاند»

یعنی، تا سزای‌ بخشی‌ از کار و کردارشان‌ را در دنیا به‌ آنان‌ بچشاند، قبل‌ از آن‌که‌ در برابر تمام‌ کار و کردارشان‌ در آخرت‌ مجازات‌ شوند «باشد که‌ آنان ‌بازگردند» از گناهانی‌ که‌ در آن‌ قرار دارند و به‌سوی‌ الله سبحانه و تعالی توبه‌ کنند.

پس، از آیه‌ ی،کریمه‌ چنین‌ می‌فهمیم‌ که‌ هر فسادی‌ در روی‌ زمین‌ روی‌ می‌دهد، سبب‌ آن، انحراف‌ از امر خالقِ یکتا، شرک‌ و کفر است‌ و فساد عذابی‌ است‌ که ‌الله سبحانه و تعالی‌ آن‌ را نازل‌ می‌کند تا انسان‌ به‌ اشتباه‌ خویش‌ در خط سیر زندگیش ‌متوجه‌ شده‌ و به‌ راه‌ صلاح‌ بازآید.

پس‌ هرکس‌ دنیای‌ فسادبار امروز را به‌ درستی ‌بشناسد، به‌ نیاز انسان‌ عصر حاضر به‌ اسلام‌ و رحمت‌ آن، بیشتر پی‌ می‌برد.

مطالعه ی بخش بعدی را از این صفحه فراموش نکنید.

عزیزان گرانقدر!

لطفاً این مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.

جزاکم الله خیراً


نوت ۱ : متن احادیث فوق:

۱- روى البخاري وابن ماجه وأحمد عن عوف بن مالك قال: أَتَيْتُ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فِي غَزْوَةِ تَبُوكَ وَهُوَ فِي قُبَّةٍ مِنْ أَدَمٍ فَقَالَ: اعْدُدْ سِتًّا بَيْنَ يَدَيْ السَّاعَة..ِ مَوْتِي ثُمَّ فَتْحُ بَيْتِ الْمَقْدِسِ ثُمَّ مُوْتَانٌ يَأْخُذُ فِيكُمْ كَقُعَاصِ الْغَنَمِ ثُمَّ اسْتِفَاضَةُ الْمَالِ حَتَّى يُعْطَى الرَّجُلُ مِائَةَ دِينَارٍ فَيَظَلُّ سَاخِطًا ثُمَّ فِتْنَةٌ لَا يَبْقَى بَيْتٌ مِنْ الْعَرَبِ إِلَّا دَخَلَتْهُ ثُمَّ هُدْنَةٌ تَكُونُ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَ بَنِي الْأَصْفَرِ فَيَغْدِرُونَ فَيَأْتُونَكُمْ تَحْتَ ثَمَانِينَ غَايَة،ً تَحْتَ كُلِّ غَايَةٍ اثْنَا عَشَرَ أَلْفًا.

۲- لَيَشْرَبَنَّ نَاسٌ مِنْ أُمَّتِي الْخَمْرَ يُسَمُّونَهَا بِغَيْرِ اسْمِهَا يُعْزَفُ عَلَى رُءُوسِهِمْ بِالْمَعَازِفِ وَالْمُغَنِّيَاتِ يَخْسِفُ اللَّهُ بِهِمُ الأَرْضَ وَيَجْعَلُ مِنْهُمُ الْقِرَدَةَ وَالْخَنَازِيرَ ‏” ﴿ابن ماجه ۴۰۲۰﴾

نوت ۲:

مضمون (دردِ دلِ چاینک) را از اینجا مطالعه کنید:

نمایش بیشتر

احمد جاوید عارفی

نویسنده: استاد احمد جاوید عارفی

‫2 دیدگاه ها

  1. خدایا توبه. این چی حال است در ملک ما. قربان احساس قلم شما برادر محترم.بخاطر خدا شما رادوست دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید