جامعهمسائل روز

شجرهٔ خبیثهٔ عقیده ی باطل

شجرهٔ خبیثهٔ عقیده ی باطل

دیروز گذشت و نو روز گذشت، شور و شوق از سفره ی هفت سین گذشت، تا سخن از قصه ی عقیده و ایمان شد، هم گذشت آن فرصت و هم این گذشت.

آری عزیزان و سروران!

دنیا دار گذر است. همه یک روز به این دنیا می آیند و یک روز از این دنیا می روند. اگر به این نکته فکر کنیم که “مرگ” روزی دیر یا زود برای تک تک انسان ها می رسد قطعاً بخش مهمی از عقاید، رفتارها و اخلاق های مان را تغییر خواهیم داد.

گروهی خود را فروختند و خویش را هلاک کردند و گروهی خود را خریدند و آزاد کردند. بدون شک که محبوب‌ترین بندگان الله سبحانه و تعالی كسانی‌اند كه استكبار نورزند. تذلّل كنند‌، تخشّع كنند، خضوع كنند در پیشگاه ذات أقدس الله سبحانه و تعالی،

ما امروز شاهد آثار نکبت بار این طرز تفکر، در دنیاى به اصطلاح متمدن هستیم که گاهى شنیع ‌ترین اعمال زشت را به خاطر تمایلات مردم شکل قانونى داده، و رسوائى را به حد اعلى رسانده‌اند که قلم از شرح آن شرم دارد.

الله سبحانه و تعالی حکیم است و ممکن نیست این عالم بزرگ را بدون هدف بیافریند، این هدف در صورتى تأمین خواهد شد که این عالم مقدمه اى باشد براى جهانى وسیع‌تر و گسترده‌تر، جهانى که به ابدیت بپیوندد، و مشروعیت عالم دنیا را توجیه کند.

هنگامى که به صحنه ی جامعه انسانى در این دنیا مى نگریم فاجران هم ردیف مؤمنان، و بدان را در کنار نیکان مى بینیم، بلکه، در بسیارى از موارد مفسدان بدکار را در تنعم و رفاه بیشترى مى یابیم، اگر بعد از این جهان عالم دیگرى نباشد که عدالت در آن اجرا شود، وضع این جهان هم مخالف «حکمت» است و هم بر خلاف «عدل» و این خود، دلیل دیگرى بر مسأله معاد محسوب مى شود.

هستى بر پایه ی حق و عدالت است، و حکومت‌ها نیز باید هماهنگ با مجموعه ی عالم، یعنى منطبق بر موازین حق و عدالت باشند. حکومتى مى تواند حق و عدالت را اجراء کند که، از جهان بینى الهى نشأت گیرد، که براى عالم هدفى قائل است، و نظامى حساب شده که حکومت نیز باید در مسیر آن باشد.

و اگر دنیاى الحادى امروز، در حکومتش، در جنگ و صلحش، و در اقتصاد و فرهنگش، به بن بست رسیده، ریشه ی اصلى آن را در همین امر باید جستجو کرد، و نیز به همین دلیل است آن‌ها پایه ی فعالیتهاى خود را بر «زور و سلطه» قرار مى دهند، و براى هر کس،‌‌ همان قائلند که مى تواند با زور و ستم به دست آورد، و چه وحشتناک است دنیائى که بر این طرز فکر پى ریزى و اداره شود.

كدام يك می‏تواند مقاومت کند

الله سبحانه و تعالی میفرماید:

الَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ اصْلُها ثابِتٌ‏ وَ فَرْعُها فِى السَّماءِ. تُؤْتى اكُلَها كُلَّ حينٍ بِاذْنِ رَبِّها وَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْامْثالَ لِلنّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرونَ. وَ مَثَلُ كَلِمَةٍ خَبيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْارْضِ ما لَها مِنْ قَرارٍ. يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الْآخِرَةِ وَيُضِلُّ اللَّهُ الظَّالِمِينَ وَيَفْعَلُ اللَّهُ مَا يَشَاءُ( ابراهیم ۲۴-۲۷)

آیا ندیدی چگونه خداوند «کلمه طیبه» (و گفتار پاکیزه) را به درخت پاکیزه‌ای تشبیه کرده که ریشه آن (در زمین) ثابت، و شاخه آن در آسمان است؟! هر زمان میوه خود را به اذن پروردگارش می‌دهد. و خداوند برای مردم مثلها می‌زند، شاید متذکّر شوند (و پند گیرند)! (همچنین) «کلمه خبیثه» (و سخن آلوده) را به درخت ناپاکی تشبیه کرده که از روی زمین برکنده شده، و قرار و ثباتی ندارد.


خداوند کسانی را که ایمان آوردند، به خاطر گفتار و اعتقاد ثابت شان، استوار می‌دارد؛ هم در این جهان، و هم در سرای دیگر! و ستمگران را گمراه می‌سازد، (و لطف خود را از آنها برمی‌گیرد)؛ خداوند هر کار را بخواهد (و مصلحت بداند) انجام می‌دهد!

مثَل كلمه حق مانند يك درخت سالم پاك ميوه ‏دارى است كه ريشه ی آن درخت در زمين فرو رفته و شاخه ‏هايش سر به بالا كشيده است و ميوه و برگ دارد و ميوه ‏اش فصلى نيست بلكه درختى است كه در همه فصل ميوه مى ‏دهد و به اصطلاح هميشه ‏بهار است.

تُؤْتى اكُلَها كُلَّ حينٍ بِاذْنِ رَبِّها درختى است كه هرچه ميوه ‏اش را بچينند باز هم ميوه مى ‏دهد. اما عقيده ی باطل مثل يك درخت پليدى است كه بی ميوه و بى ريشه است.

ديده ‏ايم، گاهى بوته ‏هايى در بعضى جاها مى رويد كه هيچ گونه ثمرى ندارد و وقتى دقت مى ‏كنيم می بینیم ريشه هم ندارد و لذا سست‏ بنياد است. همين‏كه مختصر نسيمى بوزد از جا كنده شده و دور می افتد.

بوته كدويى كه در زير درخت چنارى روييده بود و به سرعت هرچه تمام‏ تر رشد می‏كرد و سراسر درخت چنار را فرا می‏گرفت، و بين آن درخت چنار كه سى سال از عمرش گذشته بود. بوته كدو در سر بيست روز خود را بر فراز درخت چنار جاى داد و از چنار پرسيد كه تو چند روزه‏ اى؟!

چنار در جواب‏ گفت: عمر من بيش از سى سال است. كدو به او خنديد و با طعن گفت:

ببين من كه بيست روزه ‏ام توانسته ام بيشتر از تو رشد كنم. چنار در جواب‏ گفت:

بگـذار بر مـن و تـو وزد بـاد مـهــــرگان‏

آنگه شود پديد كه نامرد و مرد كيست‏

آن هنگام كه فصل خزان برسد و تندباد بوزد، معلوم می‏گردد كه كدام يك از ما می‏تواند مقاومت كند.

غرض اين است كه قرآن کریم مى‏ گويد:

دانلود رایگان اپلیکیشن مفلحون

ظاهربين مباشيد؛ و باطل از آنجا كه نمودش خيلى زياد است شما را فریب ندهد؛ بلكه بايستى عميق تر نگريست.

ممكن است مسلكى باطل كه تمام عمرش بیش نيست يك ‏مرتبه چنان گسترش پيدا كند كه به صورت ظاهر از مكتبِ حق كه چهارده قرن از آن میگذرد بيشتر نمود داشته باشد.

قرآن کریم مى‏ گويد:

بايد صبر داشت و به انتظارِ وزيدن بادهاى مخالف نشست. چهارده قرن بر انقلاب اسلامى گذشته و چه تندبادهاى مخالف وزيده است و قرص و محكم بر سر جاى خود ايستاده، ولى افسوس بر حال آنانی که بر عقیده ی باطل تمام زندگی شان را پشت سر گذاشتند، فردا با همان عقیده ی باطل می میرند، و این زمانیست که حجت بر آنها کامل شده و دعوتگران راه حق، آنها را از پیش تنبیه کرده اند.

بدون شک که پیروان راه حق قلیل و گمراهان کثیر اند، و این کلام خالق منان است که بندگانش را در کلام پاکش خبر داده است.

عزیزان گرانقدر!

لطفاً این مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.

ا.ج.ع

نمایش بیشتر

احمد جاوید عارفی

نویسنده: استاد احمد جاوید عارفی

‫3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید